15:00 - 19:00

ساعات کاری ما شنبه- پنج شنبه

021-26411217

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

معامله۳۸۷۲واحد مسکونی در پایتخت/ متوسط قیمت مسکن در تهران اعلام شد

معامله۳۸۷۲واحد مسکونی در پایتخت/ متوسط قیمت مسکن در تهران اعلام شد

فهرست مطالب

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در خردادماه ۱۴۰۳ حاکی از این است که از مجموع ۳۸۷۲ واحد مسکونی معامله شده در این ماه، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۲۶.۷ درصدی، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. البته این سهم همچنان نسبت به خرداد سال قبل ۱.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

توزیع تعداد معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در خردادماه سال ۱۴۰۳ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۳.۵ درصدی از کل معاملات همچنان پرمعامله‌ترین منطقه تهران است و بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است.

همچنین در خردادماه، مناطق ۱۰، ۲ و ۴ تهران به ترتیب با سهم‌های ۹.۸، ۷.۷ و ۷.۶ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

تحولات قیمت واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران

اطلاعات بانک مرکزی نشان می‌دهد: در خردادماه ۱۴۰۳، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۸۵ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان بوده که این مقدار نسبت به ماه قبل ۱.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی به منطقه یک اختصاص داشته و هر متر آپارتمان در این منطقه ۱۶۰ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان معامله شده است.

در مقابل، منطقه ۱۹ همچنان عنوان خوش قیمت‌ترین منطقه شهر تهران را حفظ کرده و هر مترمربع زیربنای مسکونی در این منطقه ۴۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان معامله شده است.

سایر شاخص‌های آماری بازار معاملات مسکن

توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده شهر تهران در خردادماه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که به لحاظ مساحت، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ مترمربع، ۵۶ درصد کل معاملات را به خود اختصاص دادند.

همچنین ۵۸.۱ درصد از کل معاملات به واحدهای مسکونی با قیمت کمتر از متوسط قیمت شهر اختصاص پیدا کرده و ۵۲.۳ درصد از واحدهای معامله شده در خردادماه نیز ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان داشته‌اند.

تورم داغ بازار اجاره خرداد

بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری حاکی از این است که در خردادماه ۱۴۰۳ این شاخص در شهر تهران ۳.۵ درصد و در کل مناطق شهری ۳.۸ درصد رشد کرده است.

همچنین بررسی رشد نقطه‌به‌نقطه شاخص کرایه مسکن اجاری نشان می‌دهد در خرداد امسال، شاخص اجاره‌بها در شهر تهران ۴۷ درصد و در کل مناطق شهری کشور ۵۱.۶ درصد نسبت به خرداد سال قبل رشد داشته است.

با توجه به اینکه طبق قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، سقف افزایش قیمت اجاره‌بها برای همه مناطق شهری کشور تعیین شده است، قراردادهای اجاره در یک سال آتی باید با افزایش قیمت کمتر از تورم سالانه بازار اجاره یا تورم مصرف‌کننده افزایش پیدا کند و این موضوع می‌تواند به کاهش ارتفاع شاخص اجاره مسکن کمک کند./اکونگار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرارداد مشارکت در ساخت رایگان

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.