یک پژوهشگر حوزه مسکن گفت: در حالی که تا پیش از این سه دهک اول درآمدی به شکلی بحرانی با مسالهی مسکن روبرو بودند، افزایش قیمتها سبب شده است هفت دهک از دهکهای درآمدی در ایران مشکل مسکن داشته باشند
محمود اولاد در گفتگو با اقتصاد 100 با اشاره به اینکه قیمت مسکن در ایران با رشد فزایندهای روبروست که خرید این کالا را به معضل مهمی برای اغلب افراد در گروههای درآمدی یک تا هفت تبدیل کرده است، گفت: عقب ماندگی شدید دستمزد از قیمتها این کالای سرمایهای را برای بخشهای مهمی از جامعه ایران غیرقابل دسترسی کرده است.
وی با اشاره به اینکه در یک دهه گذشته ارزش اسمی درآمدها به دلیل تورم بالا به شدت کاهش یافته است، گفت: عملا از دههی نود به این سو به شدت فقیر شدهایم و این یک واقعیت غیرقابل انکار است.
او راه برون رفت از این شرایط را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای حل مشکل مسکن نباید تنها در بخش مسکن در جستجو باشیم و برنامه بریزیم. مشکل در ایران تنها با ساخت مسکن و … حل نمیشود. مسکن هم یک زیربخش از اقتصاد ایران است و بررسیها نشان میدهد کلیت اقتصاد ایران با مشکل روبروست از این رو برای حل بحران مسکن باید ابتدا بحرانهای جاری اقتصاد برطرف شود.
وی در توضیح این مطلب افزود: وقتی بحران تورم و رکود و رشد منفی اقتصادی و … با برنامهریزی دقیق حل شود، بخش مهمی از مشکل مسکن نیز برطرف خواهد شد. از این رو سادهانگاری است که تصور کنیم با ساخت مسکن میشود مشکل را برطرف کرد و این بحران جدی را حل نمود.